Skin Face Women

Ce sunt antioxidanții și cum acționează ei în organismul uman și pe fața ta

Imaginează-ți un birou în care toată lumea este ocupată, procesele sunt clar repartizate, responsabilitățile și sarcinile sunt realizate eficient și la timp. Dar în această echipă apare o persoană cu insuficiente funcții și mult timp liber. Aceasta începe să se apropie de ceilalți angajați, să vorbească cu ei, să-i distragă de la muncă. În același timp, persoana respectivă pare ocupată, dar restul lucrătorilor încep să „depaneze”, iar procesul de lucru se destramă.

Aproximativ în același mod se comportă radicalii liberi în organism — particulele care au electroni necuplați pe carcasa exterioară. În efortul de a găsi pereche acestora, radicalii liberi interacționează activ cu alți ”angajați”: preiau electronul de pe alte molecule, devenind stabil, iar particula deteriorată va căuta o nouă victimă. Vezi? Radicalii liberi nu se nasc, radicalii liberi devin.

În piele și alte țesuturi ale corpului nostru, anume moleculele de oxigen își pierd cel mai ușor electronii. Dacă se formează multe particule „deteriorate”, corpul „se oxidează” și procesul de îmbătrânire accelerează simțitor.

Unde obțin libertate radicalii?

Cel mai adesea, la propriu vorbind, din aer. Atunci când inhalăm fumul de țigară, gazele de eșapament sau emisii de la întreprinderile industriale, „sabotorii” pătrund în corpul nostru. Există și alte pericole: particulele pot fi deteriorate din cauza stresului, alimentației neregulate și necalitative, a somnului precar, excesului de radiații ultraviolete etc.

Probabil te întrebi: Și acum ce? Să nu lucrăm, să nu mâncăm sau să nu respirăm? Să știi că astfel de măsuri radicale pentru combaterea radicalilor liberi nu sunt necesare. Dar, totuși, sunt lucruri pe care le poți face. De exemplu:

● Setează-ți regimul de muncă astfel, încât să ai suficient timp pentru somn și odihnă.
● Dacă locuiești în metropolă, organizează-ți escapade din oraș, unde îți vei putea „răsfăța” organismul cu aer curat.
● Evită stresul și renunță la obiceiurile vicioase.

De asemenea te pot ajuta și „soldații frontului invizibil” — antioxidanții.

Ce sunt antioxidanții, de ce sunt necesari și de unde le obții

Antioxidanții sunt substanțe care pot neutraliza acțiunea oxidantă a radicalilor liberi. Adică, opresc lanțul de identificare a moleculelor pentru preluarea electronului și, astfel, ajută la încetinirea îmbătrânirii corpului. Exact asta e scopul, nu?

Printre antioxidanți se numără: proteine catalitice, vitamine, taninuri, antocianine, flavonoide. Altfel spus, există mulți antioxidanți și cei mai mulți dintre ei pot fi obținuți din produse alimentare. Sub rezerva unei alimentații corecte, desigur. Iată o mică listă de alimente-surse de antioxidanți naturali:

● Fructe de pădure: afine, cătină, coacăză, rodii, struguri.
● Nucile și majoritatea boboaselor.
● Anghinarea.
● Ceai verde, cacao, vinul roșu.

Dar să fim sinceri: câți dintre noi ne alimentăm într-atât de corect, încât să oferim organismului cantitatea necesară de antioxidanți? Există o altă latură a antioxidării – radicalii liberi nu sunt întotdeauna ”dușmani” și nu e bine să le eliminăm în totalitate. Aceștia, în cantități moderate, susțin funcțiile de protecție a organismului și ajută la absorbția de nutrienți. Adică, excesul de antioxidanți este, de asemenea, nedorit. Cum să găsești o cale de mijloc?

În acest sens cosmetologii îți vin în ajutor. Unele linii cosmetice au un complex de antioxidanți selectat astfel încât să stabilizeze procesele oxidative din piele și țesuturile subcutanate. Aceasta este cea mai bună soluție pentru a menține elasticitatea și tinerețea pielii tale.

Astfel de produse le găsești și la Viorica-Cosmetic. În linia produselor antioxidante cu ulei de semințe de struguri și extractul frunzelor de viță de vie:

 • Cremă de zi pentru față
 • Cremă de mâini
 • Apă micelară antioxidantă

Ca materie primă sunt utilizați strugurii din soiul „Viorica” — produs recorder pentru conținutul său bogat de magneziu, calciu, polifenoli și aminoacizi.

La crearea produselor cosmetice marca Viorica-Cosmetic se utilizează ierburi și culturi crescute în Moldova, în zone special selectate, cu o ecologie excelentă. Oamenii de știință susțin că cel mai bine se asimilează vitaminele și substanțele obținute din plantele cultivate în aceeași regiune unde trăiești și tu. În acest sens, Viorica-Cosmetic oferă doar tot ce este mai bun: preluat și inspirat din natură.

Natural sau util? În căutarea ingredientelor potrivite
Viorica a trecut printr-un rebranding amplu

Comments (4)

 1. Bundache petruta

  am 47 de ani si doresc o crema anti inbatrinire .

 2. Crisan Aura

  B.ziua
  Doresc o crema antirid ptr.ten matur 65 și pe unele locuri cu pete maronii.
  Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul de cumpărături
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Categorii