Ceramides

Crema-Gel Hidratantă SPF20 creată de brandul cosmetic Viorica are la bază o formulă activă cu ceramide vegetale. Descoperă beneficiile acestor compuși de origine naturală

Ceramidele sunt foarte apreciate în industria cosmetică, fiind utilizate în multe produse  eficiente de îngrijire a pielii și a părului. Acestea au în componență molecule identice cu cele din piele, fiind astfel în mod particular potrivite pentru protecția pe termen lung și regenerarea pielii uscate sau deshidratate. Ceea ce trebuie să înțelegem din start, pentru a descoperi în continuare beneficiile ceramidelor și cum sunt acestea încorporate în Crema-Gel Hidratantă creată de Viorica, sunt diferențele esențiale dintre tenul uscat și cel deshidratat. 


Hydrating cream gel SPF20 Viorica Vie

Cremă-Gel Hidratantă SPF20

  • Viephenol™ asigură protecția antioxidantă și stimulează regenerarea.
  • Ceramidele de origine vegetală previn pierderea umectanților din dermă.
  • Filtrele lejere de protecție solară asigură o barieră UV sigură

Diferența dinte piele uscată și cea deshidratată

Orice tip de piele (uscată, grasă sau mixtă) poate avea o problemă de deshidratare. Efectele sunt mai mult sau mai puțin vizibile, dar lipsa de apă se simte ca un disconfort la nivelul  întregii fețe sau doar pe anumite părți ale acesteia, în special după baie sau duș. Pielea uscată reprezintă un anumit tip de piele, pe când pielea deshidratată este de fapt o afecțiune cutanată. Pielea deshidratată poate fi o condiție temporară și reversibilă, dacă este aplicată îngrijirea adecvată. Aceasta este o alterare a stratului superficial al epidermului, care este lipsit de apă. Lipsa de hidratare perturbă funcția de barieră a pielii și provoacă disconfort. În schimb, pielea uscată sau foarte uscată reprezintă o stare permanentă, care definește un anumit tip de piele, lipsită atât de apă, cât și de lipide. Tipul uscat al pielii este condiționat de secreția redusă de sebum sau aproape deloc, care e fie înnăscută, fie dobândită în urma acțiunii factorilor externi/interni (clima, temperaturile extreme, vârsta etc).

Pielea deshidratată, pe de alta parte, produce o cantitate normală sau chiar excesivă de ulei, dar totuși se simte uscată – aceasta fiind consecința pierderii de apă, care poate fi atribuită oricărui tip de piele. Spre mirare, pielea grasă poate să sufere de deshidratare la fel de mult ca cea uscată, ca răspuns la lipsa apei se elimină la suprafață un surplus de sebum pentru a echilibra pierderea de apă. Pielea deshidratată poate fi cauzată de diferiţi factori de mediu (frigul, vântul, poluarea, radiațiile UV), factorii externi (tutunul, alcoolul), stresul, oboseala, unele tratamente medicamentoase (anti-acnee – de exemplu), și de cele mai multe ori poate fi rezultatul folosirii produselor cosmetice extrem de agresive, produse de curățare și uscare dure sau ale celor iritante.

Este important de știut că pielea poate să nu tolereze folosirea zilnică a produselor concentrate ce au la bază combinaţii de AHAs şi BHAs, retinol, vitamina C sau alte combinații mult prea agresive pentru piele, rezultatul fiind o piele deshidratată, dar cu exces de sebum produs de piele la suprafaţă. Acesta poate fi un răspuns individual al tenului şi e important urmărirea și observarea corectă a reacției pielei la anumite produse pentru tratament şi adaptarea lor corectă în funcţie de schimbările observate.

Anume pentru a rezolva problema deshidratării sunt utile ceramidele vegetale. Similare celor produse de organism, ele păstrează umectanții naturali în piele și păstrează bariera lipidică ce stă între ten și factorii iritanți din mediu. Fiind vitale pentru structura pielii, ele stau la baza elasticității și vitalității acesteia. Pentru a preveni îmbătrânirea prematură, ele trebuie încadrate în rutina zilnică de îngrijire înaintea apariției semnelor de înaintare în vârstă, în special pentru că o dată cu trecerea timpului corpul le sintetizează tot mai puțin. Crema-Gel Hidratantă se potrivește perfect pentru acest scop, are și un filtru de protecție solară extrem de eficient (nu doar împotriva UVB, dar și împotriva UVA, care de asemenea catalizează fotoîmbătrânirea), polifenoli ce luptă cu stresul oxidativ și oferă o doză suplimentară de hidratare. Nu ezita să o încerci!


Hydrating cream gel SPF20 Viorica Vie

Cremă-Gel Hidratantă SPF20

  • Viephenol™ asigură protecția antioxidantă și stimulează regenerarea.
  • Ceramidele de origine vegetală previn pierderea umectanților din dermă.
  • Filtrele lejere de protecție solară asigură o barieră UV sigură

Ceramidele vegetale și acțiunea acestora asupra tenului
Ceramidele blochează efectele negative ale factorilor nocivi asupra tenului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul de cumpărături
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Categorii