Cum să îți menții culoarea părului vibrantă mai mult timp cu un șampon pentru protecția culorii?

Menținerea unei culori vibrante a părului poate fi o provocare, mai ales dacă ai investit timp și bani pentru a obține nuanța perfectă la salon. Schimbările de temperatură, expunerea la soare, spălarea frecventă și utilizarea produselor de styling pot contribui la estomparea rapidă a culorii părului. 

Cu toate acestea, există soluții pentru a prelungi durata de viață a culorii părului tău. Unul dintre cele mai eficiente moduri de a face acest lucru este folosirea unui șampon pentru protecția culorii. Iată cum funcționează un șampon pentru păr vopsit și cum îl poți folosi pentru a-ți menține părul strălucitor și plin de viață pentru mai mult timp!

Ce este un șampon pentru protecția culorii?

Un șampon pentru protecția culorii este un produs de îngrijire a părului special formulat pentru a curăța delicat părul vopsit, ajutând la menținerea și protejarea culorii acestuia. Este diferit de șampoanele obișnuite prin faptul că are ingrediente care sigilează culoarea în firul de păr, prevenind astfel decolorarea părului. Astfel, el devine un aliat de nădejde pentru toți cei care își doresc o culoare a părului întotdeauna proaspătă și strălucitoare.

Unul dintre aspectele care diferențiază șampoanele pentru protecția culorii de cele obișnuite este compoziția lor. Acestea conțin de obicei antioxidanți și filtre UV pentru a proteja părul de daunele cauzate de soare și de factorii de mediu care pot estompa culoarea. Unele pot conține, de asemenea, proteine pentru a întări firul de păr și a-l face mai rezistent la decolorare. Totodată, pot conține și extracte naturale, menite să apere părul de stresul oxidativ.

Șamponul pentru protecția culorii funcționează prin încetinirea procesului de decolorare, păstrând astfel culoarea părului vibrantă și strălucitoare pentru o perioadă mai lungă de timp. Spre deosebire de șampoanele obișnuite, cele pentru protecția culorii sunt de obicei lipsite de sulfați – săruri ale acidului sulfuric care au potențial alergic și care pot irita scalpul. Șampoanele pentru protecția culorii părului sunt, de asemenea, mult mai hidratante, pentru a ajuta la combaterea uscăciunii și deteriorării care pot rezulta din vopsire.

Sursa foto: Shutterstock

Beneficiile utilizării unui șampon pentru protecția culorii

Utilizarea unui șampon pentru protecția culorii aduce o serie de beneficii semnificative pentru sănătatea și aspectul părului tău. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale utilizării unui astfel de produs pentru îngrijirea părului!

 • Protecția împotriva razelor UV

Unele șampoane pentru protecția culorii conțin filtre UV care protejează părul de efectele dăunătoare ale soarelui, prevenind astfel estomparea culorii.

 • Hidratare și nutriție

Vopsirea părului poate deshidrata și slăbi firul de păr. Șampoanele pentru protecția culorii sunt adesea îmbogățite cu ingrediente hidratante, cum ar fi uleiuri naturale și proteine, care ajută la menținerea sănătății părului.

 • Menținerea culorii părului 

Aceste șampoane sunt formulate pentru a preveni estomparea culorii și pentru a prelungi durata de viață a pigmentului din păr. Datorită formulei speciale, șamponul blochează pigmenții de culoare în firul de păr, prevenind decolorarea. 

 • Prevenirea deteriorării părului 

Părul vopsit este mai susceptibil la deteriorare. Folosirea unui șampon special poate ajuta la întărirea firului de păr și la reducerea riscului de rupere și vârfuri despicate.

Sursa foto: Shutterstock

Cum să alegi șamponul potrivit pentru a-ți proteja culoarea părului?

Când vine vorba de alegerea unui șampon pentru protecția culorii, este important să iei în considerare tipul tău de păr și specificul culorii pe care dorești să o menții. Iată câteva sfaturi pentru a face cea mai bună alegere!

 • Citește eticheta

Caută șampoane care sunt formulate special pentru părul vopsit și care menționează protecția culorii pe etichetă.

 • Ingrediente cheie

Verifică lista ingredientelor pentru a te asigura că produsul conține ingrediente hidratante și protectoare, cum ar fi uleiuri naturale, proteine și filtre UV.

 • Fără sulfați

Sulfații pot fi prea duri pentru părul vopsit și pot contribui la estomparea culorii părului. Alege un șampon fără sulfați pentru a-ți proteja părul! 

 • Recenzii și recomandări

Consultă recenziile și cere recomandări de la salonul tău sau de la prieteni care au experiență cu produse similare.

Șampon pentru protecția culorii de la Viorica Cosmetic 

Vrei să alegi cel mai bun șampon pentru păr vopsit? Gama Viorica Color Protect aduce în prim plan șamponul pentru protecția culorii Viorica, un produs care curăță delicat și restabilește echilibrul de hidratare al părului. Acest produs inedit are la bază:
un complex special, care protejează părul vopsit de razele UVA și UVB; 

 • extract de cicoare, care apără părul de stresul oxidativ, asigurând longevitatea culorii vibrante a părului; 
 • ulei de germeni de grâu, care hrănește scalpul și părul, făcându-l mai neted și strălucitor; 
 • D-pantenol, care menține hidratarea părului, îmbunătățește elasticitatea șuvițelor și le reduce fragilitatea.

În urma testării acestui șampon pentru păr vopsit în condiții casnice, 100% dintre respondenți sunt gata să recomande acest șampon, datorită consistenței și texturii sale, 93% dintre respondenți au remarcat aroma deosebită a șamponului și 86% dintre respondenți doresc să folosească acest șampon în viitor, datorită strălucirii suplimentare pe care o oferă părului.

Sursa foto: Viorica Cosmetic

Cum să folosești corect șamponul pentru protecția culorii părului?

Folosirea corectă a unui șampon pentru protecția culorii poate face diferența între o culoare vibrantă, de lungă durată și o culoare care se estompează rapid. Iată cum să folosești corect șamponul pentru păr vopsit în vederea menținerii unei culori vibrante a părului!

 • Spală-ți părul corect

Folosește apă călduță, nu fierbinte, pentru a-ți spăla părul. Apa fierbinte poate deschide cuticula părului și poate duce la pierderea pigmentului. Apa călduță ajută la sigilarea cuticulei și la menținerea culorii.

 • Masaj delicat

Când aplici șamponul, masează-ți scalpul ușor, evitând frecarea excesivă a părului. Acest lucru va ajuta la curățarea eficientă fără a provoca deteriorare.

 • Clătește bine

Asigură-te că îți clătești bine părul pentru a elimina toate urmele de șampon. Reziduurile de produs pot cauza acumularea de murdărie și pot afecta strălucirea părului.

 • Folosește balsam

Completează rutina de spălare cu un balsam pentru protecția culorii pentru a-ți menține părul moale, hidratat și ușor de descurcat.

 • Limitează spălările

Încearcă să nu îți speli părul zilnic. Spălarea frecventă poate duce la estomparea mai rapidă a culorii. În schimb, folosește un șampon uscat între spălări pentru a menține prospețimea părului. 

Sursa foto: Shutterstock

Alte sfaturi și trucuri pentru a menține culoarea părului vibrantă

Pe lângă folosirea unui șampon pentru protecția culorii în rutina de îngrijire a părului, iată câteva sfaturi suplimentare pentru a menține culoarea vibrantă a părului tău! 

 • Evită expunerea prelungită la soare 

Razele UV pot estompa culoarea părului. Poartă o pălărie sau folosește produse pentru păr cu protecție UV când petreci mult timp afară.

 • Evită utilizarea excesivă a instrumentelor de styling 

Căldura de la uscătoare, plăci de îndreptat sau ondulatoare poate deteriora părul vopsit. Folosește un spray de protecție termică și limitează utilizarea acestor instrumente.

 • Fă-ți tratamente de hidratare regulat 

Măștile de păr și tratamentele de hidratare ajută la menținerea sănătății și strălucirii părului vopsit.

 • Spală părul după înot 

Apa din piscină sau cea sărată poate afecta culoarea părului. Spală-ți părul imediat după ce ai înotat și folosește un balsam hidratant!

Menținerea culorii părului vibrantă mai mult timp nu trebuie să fie o sarcină dificilă. Folosirea unui șampon pentru protecția culorii, împreună cu o rutină adecvată de îngrijire a părului și câteva ajustări în stilul de viață, poate face o diferență semnificativă. Alege produse de calitate, fii blândă cu părul tău și protejează-l de factorii de mediu care pot contribui la estomparea culorii! Astfel, vei putea să te bucuri de o culoare vibrantă și strălucitoare pentru o perioadă îndelungată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul de cumpărături
Wishlist
Recently Viewed
Categorii