Girl face

Efectele radiațiilor UV asupra pielii. Cum le combați, pentru a-ți păstra pielea tânără și radiantă

Cât de bine cunoști impactul pe care îl au razele solare asupra pielii tale? Dacă încă nu iei măsuri pentru a o proteja de razele UV, cu siguranță vei începe s-o faci, după ce parcurgi acest articol. Deși pare destul de inocentă, lumina solară conține radiații ce cauzează fotoîmbătrânirea și pornesc o serie lungă de efecte neplăcute. În esență, există două tipuri de radiație solară care pot influența negativ pielea – radiațiile UVA și UVB. 


Hydrating cream gel SPF20 Viorica Vie

Cremă-Gel Hidratantă SPF20

  • Viephenol™ asigură protecția antioxidantă și stimulează regenerarea.
  • Ceramidele de origine vegetală previn pierderea umectanților din dermă.
  • Filtrele lejere de protecție solară asigură o barieră UV sigură

Expunerea cronică la acest spectru este cel mai puternic factor de îmbătrânire extrinsecă (provocată de mediul înconjurător, modul de trai, alegerile personale, tot ce vine din exterior și poate fi influențat, spre deosebire de factorii interni, greu de controlat și, de obicei, programați genetic). Fotoîmbătrânirea este diferită de îmbătrânirea naturală, intrinsecă, căci razele ultraviolete alterează structurile normale ale pielii. Fiind expus la soare zilnic, tenul devine uscat, aspru, fragil, lipsit de fermitate şi elasticitate. Apar o serie de probleme specifice: lentiginoza solară, riduri fine şi riduri foarte adânci, altele decât cele de expresie, telangiectazii (vase de sânge dilatate) și pori dilatați. 

Semnele fotoîmbătrânirii apar mai întâi pe zonele expuse și vizibile ale corpului: față, gât, decolteu și partea dorsală a mâinilor. Stratul epidermal, cât şi cel dermal al pielii au o capacitate de regenerare moderată atunci când agresiunea UV încetează – prin evitarea expunerii la soare și folosirea produselor cu factor de protecție solară și filtre cu spectru larg. Așadar, chiar dacă nu ai apelat niciodată la ele, ar trebui să începi chiar acum, dacă vrei să-ți păstrezi pielea tânără, fermă și radiantă. 

Cum să alegi un produs cu factor de protecție solară care ți se va potrivi 100%?

Poate că știi deja acest lucru: SPF (sun protection factor) indică în mod exclusiv nivelul de protecție împotriva razelor UVB. Cu toate acestea, cauza principală a „fotoîmbătrânirii” este anume radiația UVA, ce pătrunde mai adânc în piele, aceste radiații sunt prezente în mediu tot anul, indiferent de vremea de afară și nu toate produsele te protejează împotriva lor!

Majoritatea produselor ieftine pentru protecția solară se axează pe un indice SPF mic spre mediu, totodată oferind protecție scăzută împotriva razelor UVA. Așadar, dacă îți dorești un efect real, trebuie să optezi pentru SPF plus protecție împotriva radiațiilor UVA cu lungime de undă mare.

Exact din acest motiv, brandul cosmetic Viorica a decis să aducă pe piață un produs cu 3 filtre lejere, dar complete. Așa a apărut Crema-Gel Hidratantă SPF 20, care, așa cum sugerează și denumirea produsului, complementar protecției împotriva razelor UVB, SPF 20, oferă cel mai înalt nivel de protecție și față de UVA – 5 stele, potrivit sistemului britanic Boots Star Rating.

Crema de față este ușoară, ce nu se simte pe piele și asigură o protecție cu spectru larg împotriva radiației solare, hidratând profund (pentru că are în componență fenoli și ceramide naturale, ce completează efectul). Nu vei regreta dacă o vei încadra în rutina zilnică de îngrijire, deoarece îți va oferi toate beneficiile unui scut eficient UVA+UVB, cât și un aspect luminos, înviorat și tânăr.

Introdu Crema-Gel Hidratanta SPF 20 în rutina ta zilnică


Hydrating cream gel SPF20 Viorica Vie

Cremă-Gel Hidratantă SPF20

  • Viephenol™ asigură protecția antioxidantă și stimulează regenerarea.
  • Ceramidele de origine vegetală previn pierderea umectanților din dermă.
  • Filtrele lejere de protecție solară asigură o barieră UV sigură

Hidratare eficientă și protecție solară într-o formulă inovatoare. Descoperă crema-gel hidratantă SPF 20, marca Viōrica
Îmbătrânirea prematură a pielii – cauzată de razele ultraviolete. Cum ne protejăm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul de cumpărături
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Categorii