VioPark lavender

Elevul expertului internațional Sepp Holzer, în vizită la plantația noastră ecologică VIOPARK

Viopark este despre muncă, dragoste față de natură și dezvoltare continuă. De asta s-a convins și Artem Kulpin, practicantul în permacultură al lui Sepp Holzer – expert internațional în agricultura ecologică, recunoscut ca lider mondial în domeniul permaculturii.

În contextul vizitei sale la VioPark, Artem Kulpin ne-a oferit sfaturi utile și recomandări prețioase privind potențialul acestui proiect ecologic:

„Oamenii ăștia sunt grozavi! Dezvoltarea ulterioară a parcului depinde de acțiunile lor ulterioare. Parcul are un potențial foarte mare de dezvoltare. Există posibilitatea ca acesta să capete noi „culori”, fiind un organism viu, care se dezvoltă, crește, devine mai bun”, a menționat Artem Kulpin.

Permacultura este un mod de cultivare, care folosește principiile ecologice și cunoștințele tradiționale pentru a reproduce un ecosistem natural în sustenabilitatea, stabilitatea, rezistența și diversitatea sa.

În cartea lui Sepp Holzer “Permaculture. A Practical Guide to Small-Scale, Integrative Farming and Gardening”, descoperim principiile de bază ale permaculturii: interacțiunea elementelor dintr-un sistem, multifuncționalitatea, energia regenerabilă, resursele naturale, sistemele intensive pe arii restrânse.

Plantația ecologică VioPark este un proiect unic lansat de holdingul Daac-Hermes și de compania sa subsidiară Viorica, a cărei obiectiv este cultivarea plantelor eco-pure în conformitate cu principiile permaculturii. VioPark este situat aproximativ 60 km vest de Chișinău, în apropiere de satul Varnița, raionul Anenii Noi, acoperind o suprafață de 130 de hectare.

VioPark găzduiește zeci tipuri de plante medicinale, pe care le folosim ca materie primă pentru producerea cosmeticelor Viorica.

Află mai multe despre VioPark aici.

Relația Frumusețe – Natură
Vitamina C: TOP 3 efecte miraculoase pentru ten

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul de cumpărături
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Categorii