Skincare girl

Îmbătrânirea prematură a pielii – cauzată de razele ultraviolete. Cum ne protejăm

Expunerea la soare fără a asigura o protecție corespunzătoare pielii este una din cele mai nocive obișnuințe ale societății moderne, fiind agravată și de situația climaterică și gradul înalt de radiații din atmosferă. Uimitor este că cea mai gravă consecință a expunerii la razelor UV – cancerul de piele – este bine cunoscută și se vehiculează pe larg despre această legătură, dar tot mai există oameni care nu iau în serios pericolul. Conform datelor statistice, tumorile maligne cutanate sunt printre cele mai frecvent întâlnite forme de cancer, iar invazivitatea lor (capacitatea de a se răspândi rapid în corp) este înaltă. De asemenea, nu trebuie neglijate și alte riscuri ale expunerii precum insolațiile, fotosensibilitatea pielii, alergia solară și îmbătrânirea prematură a tenului. Din acest motiv, specialiștii în îngrijirea pielii recomandă folosirea cremelor cu factor de protecție solar nu doar în perioada estivală, ci pe tot parcursul anului, dat fiind că UVA sunt prezente mereu în mediu, chiar și iarna sau în zilele înnorate.


Hydrating cream gel SPF20 Viorica Vie

Cremă-Gel Hidratantă SPF20

  • Viephenol™ asigură protecția antioxidantă și stimulează regenerarea.
  • Ceramidele de origine vegetală previn pierderea umectanților din dermă.
  • Filtrele lejere de protecție solară asigură o barieră UV sigură

Cum te protejezi de efectele nocive ale razelor UV?

Pielea are în componență celule ce luptă pentru a păstra integritatea corpului – ele se numesc melanocite. Sunt stabilite 6 fototipuri, în funcție de ten, culoarea părului și a ochilor, prezența sau absența pistruilor, predispoziția unei persoane la arsuri solare sau, dimpotrivă, capacitatea de a se bronza. Cu cât fototipul este mai deschis, cu atât mai mult trebuie folosită o protecție solară înaltă. Atenție însă, nu orice produs are un grad adecvat de protecție!

Dacă ai ales vreodată o soluție care să te apere de razele solare, probabil te-ai uitat la gradul SPF, alegând unul mic sau mediu pentru zilele obișnuite și unul înalt sau foarte înalt pentru plajă. Află însă că SPF se referă doar la protecția contra gamei UVB, cea responsabilă de bronz și arsurile solare. Razele UVA, ce pătrund mai adânc în piele, sunt prezente pe tot parcursul anului și au capacitatea de trece prin sticlă, geam și nori, sunt adesea ignorate. Însă, anume ele provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, așa-numita fotoîmbătrânire sau îmbătrânirea extrinsecă (apariția de riduri premature) și conduc la formarea radicalilor liberi care atacă structurile celulare și ADN-ul. Așadar, pentru o protecție completă e nevoie de un filtru complex anti UVB și anti UVA.

Pentru că este o zonă expusă practic în permanență, e nevoie de protecție solară pentru față, în primul rând. Crema-Gel Hidratantă SPF 20 de la Viorica este un asemenea produs, combinând în formula sa protecția medie împotriva razelor UVB și cel mai înalt nivel de protecție față de UVA – 5 stele, potrivit sistemului britanic Boots Star Rating, plus o hidratare profundă și o acțiune antioxidantă de invidiat. Optând pentru o asemenea cremă, obții un ten luminos, tânăr și radiant fără mult efort, în timp ce te bucuri de o protecție eficientă contra întregului spectru de raze ultraviolete, indiferent de timpul de afară. Nu ezita s-o încerci chiar tu. Crema-Gel Hidratantă SPF 20 este mai mult decât o cremă pentru față obișnuită, este un elixir al tinereții.

Încearcă Crema-Gel Hidratanta SPF 20 și bucură-te de un ten frumos și sănătos


Hydrating cream gel SPF20 Viorica Vie

Cremă-Gel Hidratantă SPF20

  • Viephenol™ asigură protecția antioxidantă și stimulează regenerarea.
  • Ceramidele de origine vegetală previn pierderea umectanților din dermă.
  • Filtrele lejere de protecție solară asigură o barieră UV sigură


Antioxidanții din struguri de poamă – o soluție inovatoare împotriva îmbătrânirii premature a tenului, ce protejează pielea de acțiunile poluanților
Crema pentru ten cu protecție solară combinată – împotriva radiațiilor UVA și UVB. Descoperă-i beneficiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coșul de cumpărături
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Categorii