Glicerină Glicerină

Denumirea ingredientului

Glicerină, glicerol

Название в INCI

GLYCERIN

Glicerină

Glicerina – un compus organic sub forma unui lichid vâscos incolor, inodor, cel mai simplu reprezentant al alcoolilor trihidroxilici. Se obține  din saponificarea grăsimilor.

Proprietăți fizice de bază: solubilitate ridicată în apă și higroscopicitate. Anume higroscopicitatea determină efectul hidratant al glicerinei asupra pielii. Glicerolul poate capta umezeala din aer și din straturile profunde ale pielii. Prin urmare, are rolul de rezervă de apă pentru piele. În plus, în prezența umidității, nutrienții din produsul cosmetic pătrund mai ușor în straturile profunde ale epidermei. Așadar, beneficiile glicerinei pentru piele sunt duble: hidratează și facilitează penetrarea ingredientelor din compoziția produsului de îngrijire.

Glicerina are și funcția de a proteja pielea împotriva factorilor externi agresivi, formând o peliculă la suprafața acesteia. Prin urmare, este adesea utilizată în cremele pentru mâini.

Distribuită pe bucle, glicerina luptă cu fragilitatea și deshidratarea părului.

Beneficii pentru piele

  • Este unul dintre factorii cruciali pentru menținerea nivelului optim de umiditate în stratul cornos
  • Îmbunătățește fermitatea și aspectul general al pielii
  • Reduce ridurile fine
  • Formează o peliculă de protecție pe suprafața pielii
  • Accelerează procesul de vindecare a rănilor

Beneficii pentru păr

  • Redensifică părul subțire, conferind volum coafurii
  • Conferă luciu, elasticitate și docilitate părului
  • Reduce electrizarea excesivă

Contraindicații

Glicerina este contraindicată pentru uz extern în formă pură. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a interzis o concentrație de glicerină de peste 40% în produsele cosmetice.

Dovezi ale eficacității

[1] Este demonstrat științific că glicerina hidratează stratul exterior al pielii (stratul cornos), îmbunătățește funcțiile de protecție ale pielii, o face mai elastică și accelerează procesul de vindecare. Aplicarea topică a glicerinei îmbunătățește semnificativ starea pielii afectate de xeroză și dermatită atopică.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18510666/

[2] Un alt studiu a scos la iveală că aplicarea pe scalp a unui produs cu o concentrație de glicerină de 10% poate reduce semnificativ mătreața.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25134312/

Coșul de cumpărături
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Categorii