Microgranule de jojoba Microgranule de jojoba

Denumirea ingredientului

Microgranule din ulei de jojoba, microgranule din ceară de jojoba

Denumirea INCI

JOJOBA ESTERS

Microgranule de jojoba

Microgranulele de jojoba sunt mici particule sferice obținute prin hidrogenare din ceara (uleiul) extrasă din arbustul Jojoba, răspândit în deșerturile nord-americane. Hidrogenarea este procesul prin care uleiurile sunt solidificate pentru a le crește vâscozitatea. Această metodă permite conservarea tuturor beneficiilor materiei prime.

La general, microgranulele din ulei de jojoba sunt folosite în produsele cosmetice pentru corp și ten, cum ar fi peeling-urile, scrub-urile, gommage-urile, gelurile de duș.

Principalul lor avantaj este că nu provoacă microtraumatisme ale pielii, exercitând o acțiune exfoliantă extrem de delicată.

Dincolo de efectul abraziv, datorită căruia celulele moarte ale pielii sunt înlăturate, aceste granule mai și îngrijesc pielea.

La rândul său, uleiul extras din arbustul Jojoba are aspectul de ceară lichidă, cu un conținut sporit de aminoacizi și antioxidanți. Exercită  acțiune nutritivă și antiinflamatoare, fiind folosit chiar și pentru ameliorarea unor boli ale pielii.

 

 

Beneficii pentru ten

  • Exfoliază blând celulele moarte ale pielii
  • Creează la suprafața pielii un film de ceară cu efect protector pentru pielea reînnoită
  • Hrănesc și emoliază pielea, combinând delicatețea cremei cu eficiența unui scrub

 

Beneficii pentru păr

  • Sunt folosite pentru masajul scalpului
  • Stimulează microcirculația la nivelul scalpului și îmbunătățesc livrarea de substanțe nutritive către foliculii de păr
  • Favorizează creșterea părului și previn căderea acestuia

 

Beneficii pentru corp

  • Uniformizează textura pielii, atenuează vergeturile și cicatricile
  • Grăbesc regenerarea pielii, îmbunătățind elasticitatea acesteia
  • Stimulează circulația sângelui și cresc saturația pielii cu oxigen

 

Contraindicații

Intoleranță individuală.

 

Dovezi ale eficacității

[1] Uleiul de jojoba are efect antiinflamator confirmat și poate fi folosit în cazul pielii afectate de diverse infecții.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24442052/

[2] Are efect regenerator și cicatrizant confirmat, stimulează sinteza colagenului.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21211559/

Coșul de cumpărături
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Categorii