Denumirea ingredientului
Ulei de cătină
Denumirea INCI
HIPPOPHAE RHAMNOIDES (SEA BUCKTHORN) FRUIT OIL
Ulei de cătină
Uleiul de cătină este cunoscut pentru efectul său nutritiv și regenerator pronunțat care se datorează conținutului ridicat de acizi grași, precum acidul palmitoleic (omega-7) și acidul gamma-linolenic (omega-6). De asemenea, în compoziția sa se regăsesc vitaminele A, E, C, B, K, P și carotenoidele, ultimele conferindu-i culoarea portocalie.
Face față cu succes rolului de ingredient anti-age, prevenind apariția primelor semne ale îmbătrânirii cutanate.
Are capacitatea de a vindeca leziunile, de a deschide nuanța pielii și de a normaliza activitatea glandelor sebacee.
Beneficii pentru ten
- Sporește elasticitatea pielii, netezește ridurile
- Albește pielea, reduce petele pigmentare
- Reface echilibrul lipidic al pielii
- Protejează împotriva efectelor nocive ale radiațiilor UV
Beneficii pentru păr
- Repară eficient părul deteriorat
- Are efect antiinflamator asupra scalpului
- Fortifică și accelerează creșterea părului
Beneficii pentru corp
- Îmbunătățește aspectul pielii, uniformizează relieful acesteia
- Are efect antimicrobian, antiseptic și antiinflamator
- Favorizează obținerea unui bronz uniform și frumos
Contraindicații
Intoleranță individuală. A nu se aplica nediluat, pentru a evita colorarea pielii sau a părului.
Dovezi ale eficacității
[1] Uleiul de cătină conferă pielii un aspect sănătos, regenerează, îmbunătățește circulația sângelui, protejează împotriva infecțiilor, previne alergiile, reduce inflamațiile și luptă cu îmbătrânirea prematură.
https://link.springer.com/article/10.1186/s12944-017-0469-7
[2] Posedă acțiune cicatrizantă pronunțată.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691509000684