Ulei de măceșe Ulei de măceșe

Denumirea ingredientului

Ulei de măceșe

Denumirea INCI

ROSA CANINA FRUIT OIL

Ulei de măceșe

Uleiul de măceșe este extras din semințele fructelor arbustului de măceș prin presare la rece sau extracție. Culoarea acestuia poate varia de la roz-auriu până la portocaliu aprins, în funcție de soiul plantei și de locul în care a crescut.

Este un produs natural cu adevărat remarcabil, datorită efectului său nutritiv, rejuvenant și regenerator pronunțat. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de antioxidanți care luptă cu radicalii liberi, vitamine (A,C,E) și acizi grași nesaturați (linoleic, oleic, grași miristic, palmitic) care hrănesc în profunzime și refac bariera protectoare a pielii.

Dintre toți acizii grași nesaturați, cel mai mare procent îi revine celui linoleic. Este necomedogenic și are capacitatea de a normaliza secreția de sebum. Datorită acestui fapt, uleiul de măceșe este bine tolerat chiar și de tenul problematic.

Microelementele prețioase (manganul, molibdenul, magneziul, stronțiul, fosforul, fierul, potasiul, cuprul) îmbunătățesc metabolismul intracelular.

Uleiul de măceșe este unul dintre cele mai populare ingrediente naturale în produsele cosmetice anti-age, deoarece are capacitatea de a netezi ridurile și de a previne apariția altor noi.

Uleiul de măceșe este benefic și în cazul unor afecțiuni de piele, cum ar fi eczemele, pentru că asigură un echilibru hidric și lipidic optim, emoliază și repară epiderma.

Beneficii pentru ten

  • reface bariera de protecție a pielii
  • asigură nutriția pielii
  • previne pierderea transepidermică de apă
  • previne îmbătrânirea pielii
  • luptă cu hiperpigmentarea și rozaceea
  • stimulează sinteza de colagen

Beneficii pentru păr

  • Îmbunătățește nutriția scalpului
  • Reface echilibrul pielii
  • Accelerând regenerarea, ajută la întărirea foliculilor de păr
  • Previne modificările părului legate de vârstă
  • Îmbunătățește structura părului

Beneficii pentru corp

  • estompează cicatricile
  • previne apariția vergeturilor
  • reduce impactul radiației UV
  • are efect antiinflamator

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] Uleiul de măceș are activitate antioxidantă și antiinflamatoare sporită, exercitând un efect benefic asupra pielii afectate de dermatită.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/

[2] Uleiul de măceșe are o concentrație ridicată de grăsimi nesaturate (aproximativ 40-50% este acid linoleic), datorită cărora este folosit cu succes în tratarea bolilor de piele.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5485961/

Coșul de cumpărături
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Categorii