Ulei esenţial de salvie officinalis Ulei esenţial de salvie officinalis

Denumirea ingredientului

Ulei esențial de salvie officinalis

Denumirea INCI

SALVIA OFFICINALIS (SAGE) OIL

Ulei esenţial de salvie officinalis

Însăși denumirea latină a plantei vorbește despre proprietățile sale benefice, în traducere din latină „salvāre” semnificând „a salva”.

Principalele ingrediente active ale acestui elixir natural sunt pinenul, cineolul, camforul, borneolul, taninurile, acizii triterpenici și compușii fenolici.

Uleiul esențial de salvie are un puternic efect bactericid, antiinflamator, antiseptic, tonifiant, calmant și regenerator. Poate fi utilizat pentru a trata leziunile minore, arsurile, dermatozele, eczemele și psoriazisul. Poate fi folosit și ca agent analgezic și antispastic.

De asemenea, eterul de salvie echilibrează perfect activitatea glandelor sebacee, îndepărtează excesul de lichid din țesuturi și este un agent deodorizant natural eficient.

Beneficii pentru ten

  • Minimizează porii, reglează secreția de sebum
  • Luptă eficient cu cearcănele și edemul pleoapelor
  • Elimină acneea și abcesele cutanate

Beneficii pentru păr

  • Reglează activitatea glandelor sebacee
  • Reduce mâncărimea și iritația de la nivelul scalpului
  • Activizează creșterea părului
  • Conferă părului elasticitate și prospețime

Beneficii pentru corp

  • Curăță și dezinfectează pielea
  • Reduce vizibilitatea vergeturilor
  • Luptă eficient cu celulita
  • Calmează pielea predispusă la dermatită
  • Stimulează procesele de regenerare a pielii

Contraindicații

Destinat exclusiv pentru uz extern. Contraindicat femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Dovezi ale eficacității

[1] Uleiul esențial de salvie are acțiune antibacteriană pronunțată, cu condiția că a fost extras din plante mature cultivate într-un mediu ecologic.

https://www.ajol.info/index.php/ajb/article/view/95425

[2] În cadrul unui alt studiu IN VITRO, a fost dovedit științific că uleiul de salvie are efect antifungic asupra tulpinilor de drojdie, a dermatofiților și a ciupercii Aspergillus.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3809930/

Coșul de cumpărături
Close Wishlist
Close Recently Viewed
Categorii